Великотърновският университет прави  онлайн тестове за кандидат студенти

Великотърновският университет прави онлайн тестове за кандидат студенти

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ заради карантината и социалната изолация, ще проведе онлайн предварителните кандидатстудентски изпити.

Първият изпит ще е тестът по История на България. той ще се проведе на 29 април от 14,00 до 14,30 ч. В него ммогат да участват кандидат-студентите, подали съответната заявка за предварителните изпити и заплатили таксата за явяване. Регистрираните ще имат предварителната възможност да проверят техническите условия за участие на сайта на ВТУ, ден по-рано, на 28 април. Структурата на симулационния изпит е изцяло съобразена с основния, като разликата ще е в броят на въпросите и в общото време за работа. Резултатите от оценяването ще са готови веднага след приключването на самия изпит, информират от университета. Повече информация желаещите могат да намерят на сайта на ВТУ или на тел. 062 618 206. Великотърновският университет бе и първия в страната, в който преподавателите започнаха да изнасят публично онлайн свои лекции, достъпни не само за своите студенти, а и за всички желаещи да ги слушат. Лекциите се постваха съвсем безплатно в социлната мрежа Фейсбук и предизвикаха изключително голям интерес от страна на потребители от всякакви възрасти, при това не само от България, но и от чужбина.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.