Великотърновска болница ще тегли 3 млн. лв. кредит за ремонт на корпус

Великотърновска болница ще тегли 3 млн. лв. кредит за ремонт на корпус

Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново ще тегли банков кредит от 3 милиона лева, с които да завърши новия си корпус, за да събере на едно място всички отделения.

Досега в 7-етажния корпус са вложени 4,8 милиона лева собствени средства на болницата от продажбата на две сгради. За завършване и оборудване ще се разчита на банков заем от 3 милиона лева след решение на общото събрание на акционерите, посочи изпълнителният директор на Великотърновската болница д-р Стефан Филев:

„В комфорт да работят отделенията, които ще дойдат тук. Има вече крещяща нужда от закупуване на нова техника. Има нови операционни, които също трябва да бъдат оборудвани“. 

В най-добрия случай новият болничен корпус ще заработи напролет, посочи д-р Филев. Чака се решението на Министерството на здравеопазването и на Министерски съвет да бъде продадена сградата на старата гинекология. Великотърновската болница приключи полугодието на печалба от 782 000 лева.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.