Великобритания отчита 44% спад в регистрациите на нови коли

Великобритания отчита 44% спад в регистрациите на нови коли

Приходите от продажба на автомобили с 25%

Броят на регистрациите на нови коли във Великобритания през месец март спада с 44% в сравнение със същия период през миналата година, сочат данни на Дружеството на автомобилните производители и търговци (SMMT).

Март обикновено е един от най-силните месеци в годината за автомобилната индустрия, но избухването на COVID-19 принуди потенциалните клиенти да си останат вкъщи, за да ограничат възможността от разпространение на заразата.

Според данни на SMMT общо 254 684 нови автомобила са регистрирани през март, което е спад от 203 370 броя в сравнение с март 2019 г. Това е най-ниското регстрирано ниво от две десетилетия насам.

Това обаче не е единственото препятствие пред заетите в автомобилната индустрия – продажбите намаляват, търсенето на дизелови автомобили също, коронавирусната епидемия дори прекъсна производството на автомобили. Повечето автомобилни заводи във Великобритания спряха работа миналия месец и все още не е ясно кога ще отворят отново.

Търсенето от частни купувачи и по-големи паркове намалява съответно с 40,4% и 47,4%. В същото време броят на бензиновите и дизеловите автомобили, достигащи до пътищата на страната, е намалял съответно с 49,9 и 61,9 на сто.

Въпреки това, регистрациите на акумулаторни електрически превозни средства нараснаха почти три пъти до 11 694 единици, което представлява 4,6% от пазара. Хибридните електромобили намаляват със 7,1 на сто.

От SMMT заявиха, че очакват приходите от продажби на автомобили през 2020 г. да бъдат едва 1,73 милиона, което показва спад от 25% в сравнение с миналата година.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.