0

К ато извадени от романа „Великият Гетсби“ на Франсис Скот Фицджералд – така изглеждаха част от моделите в рамките на Седмицата на модата в Барселона, която се проведе между 25 и 28 юни.

Като извадени от романа „Великият Гетсби“ на Франсис Скот Фицджералд – така изглеждаха част от моделите в рамките на Седмицата на модата в Барселона, която се проведе между 25 и 28 юни.

Това описание важи с пълна сила за манекените, които дефилираха за бранда Menchen Tomas през втория ден на форума.

Ретро рокли, аксесоари, блясък

Всичко в актуалната колекция на лейбъла напомня за пищните купони от 20-те години на миналия век. Основните цветове в линията са бяло и керемидено.

В първия ден на подиума в испанския град модните си предложения отправи марката Teoh&Lea.

Представените облекла са подходящи за ежедневието

като най-често срещаните цветове са горчица и корал (б. а. - нюансът „Жив корал“ (Living Coral) е сред най-модерните за годината според „Пантон“) .

Повод за размисъл даде и испанският дизайнер Txell Miras, който представи тоалети с футуристични елементи. Някои от манекените минаха по котешката пътечка с маски на лицата.

Новата линия на Nicholas K

пък бе обявена от модните критици като „подходяща за пустинята“.

Жилетки и панталони от тънка материя бяха представени от марката Naulover, като част от моделите дефилираха с цветя на главата.

Лейбълът Maite Lola Casademunt показа бански костюми със сандали в същите краски, както и

къси якенца и чантички за кръст

Брандът Krizia Robustella предложи якета, панталони, блузи и шапки с артвизия – цветни рисунки, някои направени сякаш със спрей.

Прочутият в Испания бутик Escorpion Studio заложи на плажна визия за моделите си. В колекцията преобладават бански, плажни шапки, къси панталони и широки блузи от тънки материи.

На втория ден от Седмицата на модата в Барселона, освен Menchen Tomas, овациите на присъстващите обра и Mans Concept Menswear. Брандът показа мъжка колекция, която се отличи с бежови и черни дълги палта тип наметала. Панталоните са тесни, понякога с дължина 3/ 4.