Вечерният час във всички населени места на територията на варненската община Аврен е наложен заради това, че малцинствени групи се събират нощно време на рождени дни, родствени сбирки или просто за да се забавлят.

Това коментира кметът на Аврен Емануил Манолов, цитиран от moreto.net. „Заповедта за вечерния час на заместника ми е пусната поради това, че особено в селата, в които има малцинства, се събират нощно време - пият, ядат, прануват рождени дни т.н. Целта е да се избегне това масово събиране на роми в късните часове.

Преди няколко дена над 80 човека в с. Синдел си бяха позволили да си правят през нощта и кушии с коне и каруци. В крайна сметка хората разбират, че колкото по-малко движение има, по-малко ще са проблемите“, коментира Манолов.

„Все повече млади хора от градовете се връщат по селата, като причини затова може да е обгрижването на възрастни и възможността децата да играят на чист въздух в двора“, уточнява той.

Според заповедта за вечерен час на територията на община Аврен, той е в сила от 21 до 5 часа всеки ден. В нея е записано, че се издава във връзка със създалата се ситуация, издадените заповеди от Министъра на здравеопазването и завишения брой хора, завръщащи се от чужди държави, с цел предпазване живота и здравето на жителите на Община Аврен от коронавирус.

Кметът на на общината уточни още, че в село Дъбравино има завърнали се двама души от Англия, в Синдел - двама от Италия, в Казашка река - един от Германия и в село Царевци - двама-трима от Англия. „Няма как в село, в което общият брой на живеещите е 1 200 души, изведнъж да се появят 450 от Италия, коментира той информация, която по-късно се оказа твърде прееувеличена.

Във всяко едно населено място има емигрирали нашеци в чужбина. В момента те започват да се връщат и съответо ние спазваме изискванията на Щаба и ги поставяме под карантина. Когато тя не се спазва и има необходимост – се налага с полицейско присъствие. Вече имаме 3 такива случая“, посочи още Манолов.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трайно безработни почти няма, сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия

Трайно безработни почти няма. Това сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия. Докладът е изготвен по поръчка на Община Варна от  Института за пазарна икономика и е под надслов „Влиянието на COVID-19 върху икономиката на Варна“. Той дава информация за очаквано въздействие на кризата с коронавируса върху бизнеса в града.

Офталмолозите във Варна вече имат предпазни шлемове

Уникален предпазен шлем за офталмолози бе създаден във варненската Университетска болница за очни болести във Варна. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение, проф. д-р Христина Групчева, цитирана от Радио Варна.

95 досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19

От началото на въвеждането на извънредните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 до момента Апелативната прокуратура във Варна е взела на специален надзор 95 досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, свързани с нарушаване на карантината.