0

П андемията си е в сила, ресторантите не работят, но това не означава, че трябва да оставим романтиката настрана. Макар у дома, можем да направим страхотна вечеря за любимия човек. Рецептите вече ви чакат по-долу, така че запретвайте ръкави.

Пандемията си е в сила, ресторантите не работят, но това не означава, че трябва да оставим романтиката настрана. Макар у дома, можем да направим страхотна вечеря за любимия човек. Рецептите вече ви чакат по-долу, така че запретвайте ръкави.

Салата с авокадо, моцарела и домати

Продукти:
*1 авокадо
* 2 домата
* 125 г моцарела
* Няколко маслини
* 1 с. л. зехтин
* 1 с. л. оцет
* сол и пипер

Приготвяне: Нарежете авокадото, доматите и моцарелата на кубчета. Направете дресинг от останалите продукти. Сервирайте свежо.

Пиле „Фантазия“

Продукти:
* Бялото месо на едно пиле
* краве масло
* 200 г гъби
* 150 мл бяло вино
* кутия топено сирене

Приготвяне: Бялото месо се нарязва на хапки. Запържват се в краве масло до побеляване. Прибавят се гъбите и виното. Оставя се да се задуши, докато изври виното. Накрая се прибавя една кутийка топено сирене. Бон апети!

Сладки „Обичам те“

Продукти:
* 100 г. краве масло - меко
* 4 пресни жълтъка
* 4 с.л. пудра захар
* 1 ванилия
* 1 к.л. канела
* брашно за тесто
* течен шоколад за украса
* млени орехови ядки и мармалад за слепване

Приготвяне: Разбиваме добре мекото краве масло с пудрата захар. Добавяме жълтъците, ванилията и канелата. Разбъркваме добре. Поръсваме пресято брашно и замесваме тесто, което разточваме върху набрашнена повърхност.

С формички-сърчица изрязваме бисквитки, които изпичаме във фурна. Готовите сладки слепваме по две с мармалад. Украсяваме с течен шоколад и поръсваме с натрошени орехови ядки.