0

С ъс специално събитие на 14 юни Народният театър „Иван Вазов“ и едни от най-именитите актьори от трупата – студенти на Мастера, ще почетат великия Стефан Данаилов, който остави незаличима следа в историята на българската култура. Сред участниците ще бъде и журналистът и продуцент Георги Тошев, който е автор на биографията на големия актьор – „Романът на моя живот“, издадена преди две години и половина.

Със специално събитие на 14 юни Народният театър „Иван Вазов“ и едни от най-именитите актьори от трупата – студенти на Мастера, ще почетат великия Стефан Данаилов, който остави незаличима следа в историята на българската култура. Сред участниците ще бъде и журналистът и продуцент Георги Тошев, който е автор на биографията на големия актьор – „Романът на моя живот“, издадена преди две години и половина.

Възпитаниците на проф. Стефан Данаилов Ана Пападопулу, Иван Юруков, Валери Йорданов, Дарин и Деян Ангелови, Илиана Коджабашева, Христо Чешмеджиев, Радина Боршош, Зафир Раджаб, Христо Терзиев и Павел Иванов ще се включат в паметната вечер, която ще започне в 21.30 ч. в неделя на новата сцена зад театъра.

Под режисурата на племенницата на Мастера Росица Обрешкова те ще представят избрани откъси от биографичната книга на Стефан Данаилов, както и любими негови песни. Зрителите ще видят и части от филми за актьора, заснети от Георги Тошев, и ще чуят непознати и несподеляни истории, свързани с техни общи преживявания.

Книгата „Романът на моя живот“ имаше грандиозна премиера в Народния театър в края на 2017 г. на 9 декември – рождения ден на Мастера, а след това и в цялата страна и дори в чужбина и се превърна в един от най-търсените бестселъри на книжния пазар. Сега гостите на събитието ще могат да си купят екземпляри от нея, любезно предоставени от издателите от „Книгомания“.

Билетите за срещите в двора са на цени от 10, 15 и 20 лв. В случай на неблагоприятни метеорологични условия за провеждане на събитията на открито, те ще бъдат преместени на сцена „Апостол Карамитев“ на IV етаж в театъра при спазване на ограниченията за дистанция между зрителите.