Маргинализиралите се десни политици отчаяно търсят как да привлекат избиратели. Техните кандидати Радан Кънев и Стефан Тафров, отдавна загърбили синята идея, се опитват да се възползват от славното минало, като откраднат символите СДС и ги използват в предизборната кампания.

Няма да коментираме иронията, с която от СДС отбелязват печалния факт и припомнят мнимите им заслуги към някогашната кауза, наблягайки на политическата им повратливост, особено в желанието им да са в позиции, гарантиращи личното им благополучие. Че обичат да крадат също не е новина. Та нали имат такъв учител в лицето на Иван Костов, който бе идеологът на масовата приватизация, ограбила хиляди българи. Бе майстор и в продажбата на ключови държавни активи, укрепнали олигархията на прехода. А когато, народът го изхвърли от властта, бившият преподавател по марксистка политикономия разцепи СДС и научи своите наследници как да саботират страната пред еврочиновниците. Затова никак не се учудваме, че изхвърленият от своите евродепутат Светослав Малинов настоява Брюксел да започне наказателна процедура срещу България, което всъщност е прецедент в Европарламента - депутат да поиска санкции срещу страната, която го е пратила там. Показателно е, че само шестима от общо 751 депутати на ЕП са подкрепили документа. Резолюцията е срещу изграждането на автомагистрала “Струма”, която пречела на популациите и придвижването на обитаващите района животински видове. А уж този въпрос у нас бе вече решен. Изобщо не се изненадахме, че въпреки дрязките помежду им, зад Малинов застанаха и “Демократична България” и “Да, България”. Всъщност защо ли се учудваме на действията им, след като председателят на ВКС Лозан Панов по същия позорен начин се опитва да внуши на европейски представители, че не бива да се вдига мониторингът над страната ни, защото вървяла към националсоциализъм и автокрация, а съдебната система работела избирателно и била напълно парализирана. Нямаме съмнение, че нелепите реминисценции с нацизма и тоталитаризма целят друго. Но те също така доказват колко далеч е той от ценностите на демокрацията. Изводът е - с подобни жалки действия няма как да се спечели доверието на избирателите. Поуката обаче е за всички, и тя е - преди да гледаш в чуждия двор, е добре да преметеш своя. От тези, които “бранят” по този начин националните интереси, няма как да го очакваме, избирателите, обаче би следвало да имат предвид това, когато тръгнат към урните

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Лекарската чест цена няма

Втори ден няма реакция от ръководството на болницата на обвиненията от близки на зверски убитото дете, че лекарят от Бърза помощ не си мръднал пръста в линейката за спасяването на живота му.

Патология не се гони с кучешки лай

Извършено е поредното жестоко убийство след изнасилване – този път на седемгодишно дете. Убиецът веднъж е съден за кражби, разследван е за блудство и е лежал в затвора. Асоциален тип, заплашвал и ограбвал нееднократно деца в селото, дори е бил бит от съселяните му заради това. Той самият не работи, родителите му също не се трудят. Казано в прав текст – има склонност към престъпни посегателства към малолетни. Както се видя - не само за да бъдат ограбени.

Влогърът - новият жив класик

Бюти и модни трикове, вкусни рецепти и съвети за тийнейджърите, комбинирани с лични истории и спомени - това са „сюжетните“ линии на новите български автори, които си пробиват път към издателските върхове и тиражите според наблюденията на Националния статистически институт върху книгоиздаването у нас. Няма кървища от къртици, няма тъжни физики - това е вкусът на най-младите читатели, които са готови да чакат два и три часа до припадък за автограф любимите си кумири - влогъри и блогъри. Ако се съди по цифрите, точно влогъри и блогъри са с шанса да се превърнат в новите живи класици.