Вдигат монумент на загиналите мотористи във Варна

Вдигат монумент на загиналите мотористи във Варна

Монумент на загиналите мотористи ще има във Варна, а идеята и инициативата са на Североизточното мото общество. Целта е до началото на следващия мото сезон, той да бъде открит.

Предложението е на един от мото авторитетите във Варна - Красимир Симеонов, а създателят на идейния проект на първия в света пдообен монумент, е на архитект Стефан Коев, който прегръща веднага идеята. Интересен факт е, че всяка една дейност, която е свързана с неговото изграждане, ще се извърши от членове на мото обществото, съобщи той в ефира на Радио Варна.

„Искаме това да бъде направено изцяло от мотористи  и за мотористи. И аз следвам тази философия. Трудната част от задачата беше да намеря колеги, които да са мотористи. Геодезистът е моторист. Той беше лесната част, защото е член на нашия клуб. Конструкторът също. Той кара мотор от една година. Слава богу, че започна навреме, защото го познавам много отдавна, но не беше моторист и нямаше да мога да ползвам услугите му.

В случая се вписа идеално в идеята за участие само и единствено на мотористи. Колегата, архитект Боев, също е от нашето мото общество, както и аз съм моторист. Така, че проектът е изцяло създаден и ще бъде изпълнен от гилдията на хората с бензин в кръвта. Изработката на самата метална скулптура ще бъде дело на мой приятел и съклубник-моторист.

Отделно говорим и с други момчета. Има желаещи за изливането на фундамента, за изкопните работи, както и за транспорта на тази скулптура до мястото на нейното поставяне. Тя е огромна и сигурно ще тежи над тон, може би. Така че ще трябва транспорт с камион,  кран за товаро-разтоварните дейности... Логистиката на първо четене сме я направили. Но в цялата работа ще участват само и единствено мотористи", категоричен бе арх. Коев.

Вече са разговаряли с кмета на „Аспарухово“ за мястото, където да се постави монумента. То трябва да е сборно място за началото - при откриване и за края - при закриването на мото сезона. В основата на 2,5 метровия монумент ще бъдат поставени стихове от автора на идеята, Красимир Симеонов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.