0

Н ай-високото отличие за дигитални умения, наградата на Херцога на Йорк, Принц Андрю, е вече притежание на ученици от иновативната гимназия по информационни технологии „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ във Варна.

Най-високото отличие за дигитални умения, наградата на Херцога на Йорк, Принц Андрю, е вече притежание на ученици от иновативната гимназия по информационни технологии „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ във Варна.

Престижните международни сертификати са принтирани в Бъкингамския дворец на специална хартия и бяха връчени на техните притежатели на тържествена церемония за приключване на първия учебен срок, съобщи moreto.net. Гимназия Екзюпери е официално призната образователна организация от The Duke of York Inspiring Digital Enterprise Award (iDEA) за внедряване на програмата в учебна дисциплина Информационни технологии, споделят от ръководството на гимназията.

За по-малко от три месеца, учениците успяха да покрият сертификационна програма в направление „дигитални компетентности“, предоставяща им знания по „Основи на дигиталния маркетинг“. В момента гимназистите активно се подготвят и за първия им професионален сертификат Google IT Support Professional.

Работата по усвояване на темите в iDEA е естествено продължение на поставените цели по профил „Софтуерни и хардуерни науки“, като поддържа концентрацията и желанието за развитие в най-динамичния бранш - информационните технологии.

Отличната подготовка по английски език и информатика дава възможност на най-добрите и мотивирани ученици да покажат подобаващи за труда им резултати, допълват още техните ръководители.

iDEA е международна програма за развиване на дигитални умения, индивидуални качества, предприемачество и конкурентоспособност в среда с нарастващата нужда от ценни кадри, които имат способността да създават, обработват и споделят цифрово съдържание.