0

В арненецът Иван Димитров – Алберт намери гъба, голяма колкото баскетболна топка, която показала на кантара тегло от 5,5 кг.

Варненецът Иван Димитров – Алберт намери гъба, голяма колкото баскетболна топка, която показала на кантара тегло от 5,5 кг.

Тя е открита на 22 октомври край село Паницово, област Бургас. Това е на около 100 км от Варна, съобщи Димитров в профила си в социалната мрежа, като показа и снимки от находката си. Гъбата е пърхутка и до нея имало и по-малка с тегло от около 1,5 кг.

„Като я видях, не можах да повярвам, че е гъба“, споделя Димитров, като обяснява, че пърхутката няма двойник и много рядко се намира. Той е вкусвал преди години от този вид гъба и казва, че е много вкусна и няма нищо общо с другите.

Обяснява още, че след като гъбата остарее, вътрешността й става на прах, откъдето идва и името й. Тогава се използва за рани, а други оцветяват ракията, която заприличва на уиски. По професия Иван Димитров е илюзионист, известен като Алберт. Интересува се още от народно лечителство и от метеорити.