Варна стартира поредната младежка доброволческа кампания

Варна стартира поредната младежка доброволческа кампания

Стартира кампания за набиране на младежи на възраст между 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд в местни неправителствени организации и институции

Те ще работят в сферите на екологията, изкуството и културата, опазване на историческото наследство, спорт и туризъм, медийно обслужване, социални дейности и др., съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Доброволците ще бъдат ангажирани от 4 до 6 часа на ден, 5 дни седмично за периода юли – септември, съобразно заявените предварително интереси.

Ще получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд. Заявилите желание да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство, медийното обслужване и други, ще имат възможност по 4 часа на ден в рамките от 2 до 4 седмици през месеците юли и август да трупат професионален опит в избрана от тях институция, но без да получават средства за дневни разходи.

Организация-домакин може да бъде всяка организация, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Тя заявява писмено, попълвайки формуляр за кандидатстване, необходимостта от доброволци и описват подробно дейностите, които те ще извършват по време на стажа си в нейната структура, както и информация за това как ще бъде организиран престоя им там.

Организациите, желаещи да ползват доброволчески труд, подават заявления в деловодството на Община Варна. Крайният срок е 11юни 2021 г. Формуляри на доброволци се приемат на e-mail: varnanamladite@gmail.com.  

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.