Варна с три кампании за събиране на опасни отпадъци

Варна с три кампании за събиране на опасни отпадъци

Три кампании за събиране на опасни отпадъци от домакинства са планирани във Варна от 3 април до 28 септември т.г., съобщиха от общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустройство“. Мобилният пункт, който ще ги приема безвъзмездно, ще бъде в различни точки на града, като местата предварително ще бъдат оповестявани.

Видовете отпадъци, които варненци ще могат да предават са лекарства с изтекъл срок на годност, живачни термометри и живак, почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи и реактиви, замърсени опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества, бои, политури и лакове, праймери и разредители за боя, терпентин и лепила.

Първата акция е насрочена за 3 до 6 април, а мобилният пункт ще бъде достъпен по график на 3 април от 9 до 12,45 часа на пазар „Чаталджа“, до паркинга на ул. „Цар Асен“ и от 13,45  до 17,30 часа на ул. „Васил Петлешков“ и ул. „Проф. Цани Калянджиев“ в жилищен район „Приморски“.

На 4 април от 9 до 12,45 часа на пазара на ул. „Моряшка“ в район „Аспарухово“, от 13,45 до 17,30 ч. на площад „Лаврентий“ и ул. „Коста Тюлев“ в централния район „Одесос“.

На 5 април от 9 до 12,45 часа на паркинга до газостанцията на ул. „Вяра“, срещу бл. 138 в район „Младост“, от 13,45 до 17,30 часа на паркинга до „Супермаркет 5“, срещу бл. 302 в район „Владислав Варненчик“.

На 6 април от 9 до 14 часа на до бариерата на паркинга на Община Варна, близо до бул. „Осми Приморски полк“. Следващата кампания ще се проведе от 26 до 29 юни, уточниха още от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустройство“ в Община Варна.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.