0

О бщина Варна бе отличена в категория „Иновационен проект на годината за съвременни технологии“, за виртуалната 3600-на презентация на Археологическия музей в морския град.

Община Варна бе отличена в категория „Иновационен проект на годината за съвременни технологии“, за виртуалната 3600-на презентация на Археологическия музей в морския град.

Призът бе връчен по време на туристическото изложение „Ваканция и Спа експо 2019“, което бе проведено от 14 до 16 февруари в София, съобщи шефката на общинската дирекция „Туризъм“ Соня Ангелова.

Община Варна участва в събитието със собствен щанд и рекламни материали. Награденият проект - виртуална разходка в галериите на музея, е разработен в 4 езикови версии - български, английски, немски и руски език и изисква ползване на специални VR-очила, които са на разположение в Туристическия информационен център.

Презентацията вече е показвана по време на участието на Община Варна в туристическите изложения във Виена и Мадрид, уточни Ангелова. Тя добави още, че един от основните акценти бе представянето на спортния календар, посветен на Варна като Европейски град на спорта и наши елитни звезди са подкрепили екипа на „Ваканция и Спа експо 2019“.

Олимпийският медалист Йордан Йовчев е обсъдил и предстоящата Световна купа по спортна гимнастика, домакин на която е морската ни столица, а Атанас Скатов-първият български алпинист, покорил Еверест по северния и южния маршрут представил най-новата си книга „Над 8000 метра Манаслу”, описваща изкачването на Хималайския връх.

В туристическия форум се включиха над 380 компании от 25 държави, а над 50 събития съпътстваха богатата програма на форума.