0

С лед реализацията на мащабните за Варна инфраструктурни проекти, в града продължава строителството в междублоковите пространства и крайните квартали.

След реализацията на мащабните за Варна инфраструктурни проекти, в града продължава строителството в междублоковите пространства и крайните квартали.

Усилено се изграждат нови паркинги в района на „Погребите“, в централната част на града, цветния квартал и старата градска част. Варна може да се похвали и с поредното обновено междублоково пространство между бул. „Сливница“ и улиците „Г. Бенковски“ и „Ген. Колев“.

Кметът на Варна Иван Портних съобщи за новоизграден паркинг и на ул. „Милосърдие”. По думите на градоначалника, предстои засаждане на декоративни дървета в района.

Пред завършване е и новата закрита спортна зала в крайния квартал „Владиславово“. Кметът информира след оглед на обекта, че новата закрита спортна зала е почти готова.

„Залата ще е втората по големина във Варна след Двореца на културата и спорта. Съоръжението е част от новостроящия се спортен комплекс във „Владиславово“. Вече приключи монтирането на седалките, остава само полагането на настилката.

Залата ще може да се използва за волейбол, баскетбол, хандбал и др. За посетителите има и подземен паркинг. Около новия спортен комплекс ще създадем и паркова зона. Убеден съм, че това ще е любимо място на живеещите в район“, каза още варненския кмет.