В бюджета на ОП „Общински паркинги и синя зона“ във Варна са заложени близо 3,8 млн. лева. Това показват разчетите, заложени в новата финансова рамка на общината за 2019 година.

Инвестицията за разширяване и развитие на зоната за платено паркиране беше одобрена на заседание на постоянната комисия „Благоустройство и комунални дейности“ към местния парламент. С част от средствата ще бъде изграден вторият етап от Синята зона, който ще обхване широкия център на Варна.

За нуждите на зоната предстои да бъдат купени електрически лекотоварни автомобили, леки коли хибрид и нови „паяци“ за репатриране не неправилно паркиралите автомобили.

Над 4 500 ще са местата във втората част на синята зона. Според предварителните разчети, до края на 2021 година от Синя зона се очакват приходи от 27, 7 милиона лева. След приспадане на разходите, положителният финансов резултат се оформя на 7,7 млн. лв.

След пускането в действие на първия етап от Синята зона в централната градска част, варненци признаха, че вече има ред и дисциплина при паркирането по улиците. Стигна се и до парадокса да правят петиции, с които молят кмета на Варна, Иван Портних, да увеличи работното време на зоната, като настояват тя да е платена и през почивните дни.

Общинското ръководство обмисля тези варианти, като се очаква след пристигането на новата техника и оборудване да се пристъпи и към реализиране на тези предложения.

По темата: Варна синя зона
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Варна става център на иновациите, дигиталните технологии и финансите

Варна привлича все повече компании от сферата на иновациите, дигиталните технологии и финансите. Днес живеем във времето на стартъпите. Това ново поколение предприемачи винаги ме впечатлява с уменията си да оптимизира и да създава иновации, които променят света.

Във Варна за 2 години са установени 4300 трошки, 1617 са премахнати

Констативни протоколи за 4300 излезли от употреба моторни превозни средства, които не са в движение, имат стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед, са издали през последните 2 години екоинспекторите от ОП „Общински паркинги и синя зона“ във Варна.

Куриоз: Спасена от удавяне се жалва, че насила е извадена от морето

За куриозен случай на „Златни пясъци“, при който спасена от удавяне туристка се жалвала в полицията, че насила е извадена от морето, разказа д-р Иван Иванов- управител на ДКЦ „Света Климентина“ и шеф на медицинските екипи, които от 15 години спасяват живота на курортистите по варненските плажове.