ВАП сезира КЕВР да провери районните енергийни съоръжения

ВАП сезира КЕВР да провери районните енергийни съоръжения

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да извърши проверка на районните енергийни съоръжения. Целта е да се проверят тези райони, от които периодично постъпват сигнали за влошено качество на електроенергията.

Резултатите от инспекциите ще се обобщят в доклад, в който трябва да са записани не само направените констатации, но и предприетите мерки от КЕВР. Освен това, комисията ще трябва да посочи евентуални случаи с данни за извършени престъпления, които да бъдат изпратени на съответните прокуратури или органи на МВР.

Припомняме, че според Закона за енергетиката (ЗЕ) КЕВР контролира изпълнението на лицензионната дейност в тази област, включително изпълнението на изискванията за сигурност на доставките на електрическа, топлинна енергия и природен газ и за ефективно използване на енергията и енергийните ресурси.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.