Вановете на Ford разнасят топъл обяд и медикаменти по домовете
4

Вановете на Ford разнасят топъл обяд и медикаменти по домовете

„Мото-Пфое” предостави безвъзмездно лекотоварни автомобили за доставка на продукти от първа необходимост

Официалният представител на марката Ford у нас – „Мото-Пфое”, предостави лекотоварни автомобили за ползване от дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столична община. От днес лекотоварните модели Ford Courier и Ford Connect се включват в разнасянето на топъл обяд, медикаменти и продукти от първа необходимост. Автомобилите прие лично кметът на Столична община - Йорданка Фандъкова, заедно с представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Ключовете предадоха управителите на „Мото-Пфое” Атанас Фурнаджиев и Масухиро Ояма, които призоваха хората от името на Ford: „Носим доброто до вкъщи. Останете в безопасност”. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична Община потеглиха мигновено с автомобилите, за да се отправят към адресите в нужда, а зад волана на Ford Connect седна лично кметът на Столична община, госпожа Йорданка Фандъкова.

С удължаването на извънредното положение във връзка с борбата с COVID-19, хиляди хора подават сигнали към Столична община за доставки на топъл обяд, медикаменти и продукти от първа необходимост, с което се увеличава и недостигът на превозни средства за транспортиране. В помощ на общинската дейност за аварийна помощ и превенция се включват представителите на най-продаваната лекотоварна гама в Европа, подкрепяйки усилията на Националния оперативен щаб и на общината, максимален брой граждани да останат по домовете си, за да съхранят своето здраве.

За период от един месец „Мото-Пфое” предоставя за безвъзмездно ползване автомобилите Ford, които със своя капацитет на вместимост на товар и багаж са подходящи за разнасяне на продукти в извънредната ситуация. Това са дизеловите модели Ford Courier Van 1.5 TDCi с мощност 100 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия и Ford Connect 1.5 TDCi с мощност 120 к.с., съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Моделът разполага с 5 места, като вторият ред седалки може да се спуснат напред за максимално увеличаване на багажното пространство в автомобила. На ден се изпълняват около 3000 доставки на храна и медикаменти на възрастни и нуждаещи се хора, а с капацитета на тези автомобили, бройката може да се увеличи драстично. За да подпомогне максимално ефективно борбата с вируса COVID-19 в страната, „Мото-Пфое” ще предостави между 6 и 10 април автомобили от лекотоварната гама на Ford още на общините Пловдив, Варна, Бургас. На 7 април Военномедицинска академия ще получи за нуждите на спешните екипи 8-местен микробус Ford Custom.

През месец април Ford стартира у нас и първата по рода си сервизна кампания, която дава възможност на клиентите на марката да останат по домовете си, дори когато автомобилите им трябва да бъдат сервизирани. За да запазят здравето и мобилността на своите клиенти, сервизите на Ford и „Мото-Пфое” взимат колите от подадения адрес, обслужват ги и ги дезинфекцират, след което ги връщат отново до място, посочено от клиента.

Чрез сервизни и благотворителни активности Ford в България предлага редица решения за улеснение на гражданите, които се стремят да спазват мерките за безопасност и препоръките на Националния щаб и Световната здравна организация за бързо овладяване на епидемията от COVID-19. „Мото-Пфое” се включва в борбата с пандемията, предоставяйки автомобили на тези, които най-много се нуждаят в момента – болниците и социалния патронаж. В подкрепа на екипите на първа линия се включват общо 15 автомобила от марките Ford, Volvo и Land Rover, като всички те са част от гамата на официалния вносител „Мото-Пфое”.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.