0

О фициалният представител на марката Ford у нас – „Мото-Пфое”, предостави лекотоварни автомобили за ползване от дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столична община. От днес лекотоварните модели Ford Courier и Ford Connect се включват в разнасянето на топъл обяд, медикаменти и продукти от първа необходимост. Автомобилите прие лично кметът на Столична община - Йорданка Фандъкова, заедно с представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Официалният представител на марката Ford у нас – „Мото-Пфое”, предостави лекотоварни автомобили за ползване от дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столична община. От днес лекотоварните модели Ford Courier и Ford Connect се включват в разнасянето на топъл обяд, медикаменти и продукти от първа необходимост. Автомобилите прие лично кметът на Столична община - Йорданка Фандъкова, заедно с представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Ключовете предадоха управителите на „Мото-Пфое” Атанас Фурнаджиев и Масухиро Ояма, които призоваха хората от името на Ford: „Носим доброто до вкъщи. Останете в безопасност”. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична Община потеглиха мигновено с автомобилите, за да се отправят към адресите в нужда, а зад волана на Ford Connect седна лично кметът на Столична община, госпожа Йорданка Фандъкова.

С удължаването на извънредното положение във връзка с борбата с COVID-19, хиляди хора подават сигнали към Столична община за доставки на топъл обяд, медикаменти и продукти от първа необходимост, с което се увеличава и недостигът на превозни средства за транспортиране. В помощ на общинската дейност за аварийна помощ и превенция се включват представителите на най-продаваната лекотоварна гама в Европа, подкрепяйки усилията на Националния оперативен щаб и на общината, максимален брой граждани да останат по домовете си, за да съхранят своето здраве.

За период от един месец „Мото-Пфое” предоставя за безвъзмездно ползване автомобилите Ford, които със своя капацитет на вместимост на товар и багаж са подходящи за разнасяне на продукти в извънредната ситуация. Това са дизеловите модели Ford Courier Van 1.5 TDCi с мощност 100 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия и Ford Connect 1.5 TDCi с мощност 120 к.с., съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Моделът разполага с 5 места, като вторият ред седалки може да се спуснат напред за максимално увеличаване на багажното пространство в автомобила. На ден се изпълняват около 3000 доставки на храна и медикаменти на възрастни и нуждаещи се хора, а с капацитета на тези автомобили, бройката може да се увеличи драстично. За да подпомогне максимално ефективно борбата с вируса COVID-19 в страната, „Мото-Пфое” ще предостави между 6 и 10 април автомобили от лекотоварната гама на Ford още на общините Пловдив, Варна, Бургас. На 7 април Военномедицинска академия ще получи за нуждите на спешните екипи 8-местен микробус Ford Custom.

През месец април Ford стартира у нас и първата по рода си сервизна кампания, която дава възможност на клиентите на марката да останат по домовете си, дори когато автомобилите им трябва да бъдат сервизирани. За да запазят здравето и мобилността на своите клиенти, сервизите на Ford и „Мото-Пфое” взимат колите от подадения адрес, обслужват ги и ги дезинфекцират, след което ги връщат отново до място, посочено от клиента.

Чрез сервизни и благотворителни активности Ford в България предлага редица решения за улеснение на гражданите, които се стремят да спазват мерките за безопасност и препоръките на Националния щаб и Световната здравна организация за бързо овладяване на епидемията от COVID-19. „Мото-Пфое” се включва в борбата с пандемията, предоставяйки автомобили на тези, които най-много се нуждаят в момента – болниците и социалния патронаж. В подкрепа на екипите на първа линия се включват общо 15 автомобила от марките Ford, Volvo и Land Rover, като всички те са част от гамата на официалния вносител „Мото-Пфое”.