Валидираха пощенска картичка по повод 20 г. от създаването на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“

Валидираха пощенска картичка по повод 20 г. от създаването на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“

Валидираха пощенска картичка във връзка с 20-годишнината от създаването на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. По повод юбилея бе открита и специална изложба – „20 години в полза на армията“, посветена на дейността на Изпълнителната агенция, съобщиха от МО.

Картичката показва част от Военния клуб в София. От нея са пуснати 861 екземпляра, а цената й е 40 стотинки.

В церемонията участва и авторът на филателното изделие – художникът Венцислав Йорданов. Заместник-министър Величков поздрави ръководството и целия екип на Изпълнителната агенция. „Бъдете сигурни, че работата ви се вижда и резултатите, които заедно постигаме, са забележими.

Показателят е един – нашите бази са пълни всяка година. Имате всеотдаен колектив и ясно поставени цели и задачи. Имайте кураж, защото мандатите си отиват, а работата тук остава. Защото имаме една висока цел – да съумеем през идната година да създадем нови, по-добри условия за живот на военнослужещите и цивилните служители на Министерството на отбраната“, каза заместник-министър Анатолий Величков.

Той допълни, че Министерството на отбраната има разработена сериозна програма за придобиване на жилища за армията, които също ще бъдат управлявани от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“.

„Нашата амбиция е скоро емблемата на Агенцията – Централният военен клуб, да бъде възстановен конструктивно“, каза още заместник-министър Величков и пожела на целия екип здраве и успех в работата.

„Агенцията е създадена, за да осъществява социалната дейност в Българската армия“, посочи изпълнителният директор на ИА ВКВПД Валери Стоянов. Той припомни, че Агенцията поддържа Централния военен клуб и резиденция „Лозенец“ в София, 2120 жилища за военнослужещи и 11 военни общежития, 7 детски градини, 36 военни клуба в цялата страна със 165 творчески състави, в които над 1750 деца развиват заложбите си, 14 хотела и военно-почивни домове, 26 социални кухни, както и дом за пенсионирани военнослужещи в Орешак. Валери Стоянов откри фотоизложба „20 години в полза на армията“.  Избрахме този девиз като израз на разбирането за нашата мисия, подчерта той.

Изложбата включва моменти от историята на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. Снимките са дело на фотографа на Министерството на отбраната Вяра Йовева. Експозицията може да бъде разгледана до 12 ноември 2020 г. в градинката пред Централния военен клуб в столицата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.