Вадим онлайн разрешение за строеж в София
3

Вадим онлайн разрешение за строеж в София

Вадим онлайн заявление за разрешение за строеж в София. Новата услуга предстои да бъде пусната от Столичната община, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова на среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

На нея тя подчерта, че общината работи за увеличаване на дигиталните услуги с цел да се улеснят гражданите. Фандъкова припомни, че в кмеството вече има създаден ресор дигитализация, иновации и икономическо развитие. „Работим в няколко приоритетни стъпки: първо - най-използваните услуги, които не са дигитални да се дигитализират, да се модернизира системата и да се увеличи броят на дигиталните услуги, необходими на гражданите и бизнеса. Важна стъпка е администрацията на общината да не изисква от гражданите и бизнеса документ, който самата тя издава, а да прави вътрешна проверка“, каза кметът и допълни, че през 2015 г. Столична община разработи и внедрени 45 електронни услуги, а София е първата, която стартира процеса на отваряне на данни.

От АИКБ подкрепиха общината за разработването на Стратегия за дигиализация. Също така изразиха готовност да се включат в новата програма за залесяване на междублокови пространства в кварталите. Досега общината заедно с граждани, неправителствения сектор и бизнеса активно работи по проекта „Новата гора на София“, по който са засадени 88 000 фиданки, а заедно с училища и детски градини – „Моето зелено училище и Моята зелена детска градина“.

Други възможности за партньорство, които бяха обсъдени, са участие за изграждане на детски и спортни площадки и публично-частни проекти за изграждане на паркинги в кварталите. „В София почти няма безработица, но липсата на подготвени кадри е общо предизвикателство за бизнеса. Една от възможностите за подготовката на кадри е участието на бизнеса в програми за професионално ориентиране“, посочи кметът и акцентира, че работят и по проекти за дуално образование и професионалното ориентиране, където столични училища и бизнес си партнират.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.