0

Ц ИК продължава с разяснителната кампания за парламентарния вот на 4 април. След като бяха пуснати клипчета кой има право на вот, как да се гласува с машина, сега от комисията разясняват какви могат да гласуват хората, които са поставени под карантина.

ЦИК продължава с разяснителната кампания за парламентарния вот на 4 април. След като бяха пуснати клипчета кой има право на вот, как да се гласува с машина, сега от комисията разясняват какви могат да гласуват хората, които са поставени под карантина.

Това може да стане с подвижна урна,  а за целта избирателите в изолация могат да подадат заявление в общинската администрация до 3 дни преди изборите - чрез сайта на кметството, по мейл, писмено чрез пълномощник, по пощата или по факс.

Във видеото пък се показва как членовете на тези секции ще са облечени в защитни костюми, ще трябва да се спазва дистанция от 1,5 метра. Самите граждани ще трябва да са с маска, която ще могат да свалят само, за да бъде удостоверена тяхната самоличност по личната им карта.