Болница в Панагюрище издава „зелен сертификат“ при наличие на антитела и на деца

Болница в Панагюрище издава „зелен сертификат“ при наличие на антитела и на деца

Удостоверения, признати за „зелен сертификат“, могат да бъдат получени в „Уни Хоспитал“ –гр. Панагюрище и за деца, при лабораторно изследване, доказващо наличието на определено количество антитела. Удостоверението се издава, когато стойностите на антителата срещу SARS-CoV-2 са установени чрез количествено изследване на Anti-SARS-CoV2 IgG и надхвърлят 150 BAU/ml.

Пробата за изследване при децата отново е кръвна, но се взима миниинвазивно – чрез периферна кръв (от пръста), обясни д-р Недялка Реджова, началник на Клинична лаборатория в лечебното заведение. В Клиничната лаборатория на лечебното заведение се осигурява чрез един от най-съвременните методи количествено изследване на IgG антитела, включително неутрализиращите антитела срещу SARS-CoV 2.

Съгласно Заповед на министъра на здравеопазването „Зеленият сертификат“ за наличие на антитела е валиден 90 дни и се използва на територията на България.

След провеждане на изследването може да получите удостоверението  на място, в болницата, както и да ви бъде предоставен национален референтен номер (НРН), чрез който да изтеглите документа от www.his.bg.

Цената на изследването е 30 лева.

За допълнителна информация: 0357/88 581

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.