0

У нгарски сладкар произведе и пусна на пазара тематични ваксини мусове като своеобразен сладък антидот срещу поставянето на въпросните ваксини и техните отражения, предаде Ройтерс.

Унгарски сладкар произведе и пусна на пазара тематични ваксини мусове като своеобразен сладък антидот срещу поставянето на въпросните ваксини и техните отражения, предаде Ройтерс.

В семейната сладкарница на майстор Шулян в градчето Верешедхаз, северно от Будапеща, се предлага богат избор от мусове в малки чашки с цветен желиран топинг, гарнирани с декоративни спринцовки. Всеки цвят представя различна ваксина против Ковид-19 – „Астра Зенека“ е цитрусово жълта, „Синофарм“ – по-тъмно жълта, „Пфайзер“ е зелена, „Спутник V“ – оранжева, а „Модерна“ – ярко синя.

Сладкото изкушение идва в момент, когато милиони унгарци биват призовавани да се регистрират за ваксинация, като в същото време дебатът за качествата на различните ваксини продължава. Засега хората нямат възможност да избират желаната от тях ваксина, а им се поставя такава, каквато в момента е налична.

„А при нас хората имат избор, няма регистрация, няма и странични ефекти“, казва Каталин Бенкьо в сладкарницата на Шулян, каято допълва, че намерението им не е да провеждат кампания за или против ваксинацията, както и в полза на една или друга ваксина. „Всеки може да опита нашите „ваксини“, а единственият страничен ефект би бил усмивка на лицето“.