Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ стартира за студентите си неприсъствени „занятия в облака“. Обучението се провежда в 266 виртуални аудитории със 120 преподаватели.

Провеждат се обучения в 266 виртуални аудитории, които се водят от 120 преподаватели на свободния университет. Изцяло on line е и кандидатстудентската кампания на университета, към която проявяват интерес дванадесетокласници от цялата страна, в това число и ученици, които са имали намерение да кандидатстват в чужбина.

Кадри от подготовката на дигиталните учебни занятия за студентите на ВСУ и старта на „Виртуалните отворени прозорци за кандидат-студенти“ намериха място в новинарските фото емисии на две от най-големите световни информационни агенции - водещата италианска „НУР Фото“ и най-влиятелната на континента „Франс-Прес“.

Фотографиите са на алумни-студента в университета и известен български фоторепортер Христо Русев.

"Доц. Галина Момчева подготвя часове за студенти в платформата за електронно обучение на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Университетът е първият в България, който предлага на студентите си възможност да учат on line, чрез лайфстрийм, с активното съдействие на преподавателите, които водят лекциите от дома си“, пишат световните агенции и допълват, че това е свързано с мерките в страната ни за ограничаване на разпространението на covid-19.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трайно безработни почти няма, сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия

Трайно безработни почти няма. Това сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия. Докладът е изготвен по поръчка на Община Варна от  Института за пазарна икономика и е под надслов „Влиянието на COVID-19 върху икономиката на Варна“. Той дава информация за очаквано въздействие на кризата с коронавируса върху бизнеса в града.

Офталмолозите във Варна вече имат предпазни шлемове

Уникален предпазен шлем за офталмолози бе създаден във варненската Университетска болница за очни болести във Варна. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение, проф. д-р Христина Групчева, цитирана от Радио Варна.

95 досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19

От началото на въвеждането на извънредните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 до момента Апелативната прокуратура във Варна е взела на специален надзор 95 досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, свързани с нарушаване на карантината.