0

П очти нов лек автомобил „Мерцедес  CL 350“, притежание на 29-годишен , наскоро завършил хуманна медицина мъж е бил запален пред  дома на собственика му. Сигналът за горящото скъпо возило е бил подаден от минувачи по централната градска улица „Цар Симеон Велики“ около 1,30 часа на 12 януари. Пожарът е бил загасен от дежурен екип огнеборци, изцяло е унищожен двигателят. Колата е на д-р Еднан Метин Аликов, който специализира хирургия, но е и сред членовете на националното ръководство на партия ДОСТ.

Почти нов лек автомобил „Мерцедес  CL 350“, притежание на 29-годишен , наскоро завършил хуманна медицина мъж е бил запален пред  дома на собственика му. Сигналът за горящото скъпо возило е бил подаден от минувачи по централната градска улица „Цар Симеон Велики“ около 1,30 часа на 12 януари. Пожарът е бил загасен от дежурен екип огнеборци, изцяло е унищожен двигателят. Колата е на д-р Еднан Метин Аликов, който специализира хирургия, но е и сред членовете на националното ръководство на партия ДОСТ.

Запознати с бизнеса на Аликов твърдят, че отскоро е представител на турския холдинг CAMBAZ DENIZCILIK, собственик на кораби за превоз на насипни товари, плаващи под различни флагове. Д-р Аликов отрича палежът да е свързан по някакъв начин с партийната му дейност, името му стояло в партийния сайт по неизвестни за него причини, макар реално да е напуснал организацията преди година.

Не коментира дали е получавал заплахи, очаква полицията да установи кой е извършител, смята че престъплението има връзка с бизнеса му, но не пожела да навлезе в конкретика. Автомобилът е оставен на тротоара пред входа на 6-етажната кооперация, където живее семейството в очакване на повторен оглед.

От ОД на МВР – Стара Загора съобщиха само, че е образувано досъдебно производство за умишлен палеж по член 330 от Наказателния кодекс. Не се изключвали никакви версии относно мотивите на извършителя. Това е първата запалена кола от началото на годината на територията на Старозагорска област.