Създават университетска ветеринарна болница в Стара Загора
4

Създават университетска ветеринарна болница в Стара Загора

Първата в България университетска ветеринарна болница с 24-часов режим на работа ще отвори врати в Стара Загора, тя ще бъде създадена на базата на съществуващите към момента три клиники /за дребни животни, за коне и продуктивни животни/ към Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет.

"Там ще работят основно възпитаници на факултета", коментира деканът доц. д-р Тодор Стоянчев. Той връчи дипломите на 84 абсолвенти от 92-ия випуск, сред които и 7 чужденци.

Притежателите на магистърски дипломи са преминали успешно през 78 семестриални и 2 държавни изпита, като средният успех от следването е „добър“ 4,8, а от държавните изпити:“добър“ 4,07. В своето академично слово доц. д-р Стоянчев подчерта, че на дневен ред е вече въвеждането на телемедицината. По думите му всички дипломирали се започват веднага работа в различни области на стопанството. Сред подписалите вече договори е и първенецът на випуска д-р Марин Куртов, който започва работа в животновъдна ферма на територията на родния си град Гоце Делчев.

Сред дошлите да поздравят завършващите бяха ректорът на Тракийския университет доц.д-р Добри Ярков, зам. министърът на земеделието и храните доц. Янко Иванов, областният управител Гергана Микова, проф. Паскал Желязков, изпълнителен директор на БАБХ, ръководители на институции, бизнесмени, преподаватели и близки. Част от абсолвентите бяха с децата си, родени по време на следването.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.