В Стара Загора ще мерят температурата на съветниците преди заседание

В Стара Загора ще мерят температурата на съветниците преди заседание

Със задължително измерване телесната температура на общинските съветници ще започне редовното заседание на старозагорския мини-парламент в понеделник, съобщи председателят Мария Динева.

По нейно разпореждане и в синхрон с разпоредбите на МЗ зала „Петко Рачев Славейков“, където се провеждат заседанията ще бъде с изключена климатизация и при широко отворени врати за проветряване. Между съветниците ще има достатъчно място за предпазване от евентуално заразяване, всеки един ще бъде с маска, очила и ръкавици. Ще се гласува ръчно поради невъзможност да се промени технически електронната система.

Възможност да наблюдават заседанието ще имат журналисти и граждани, те обаче ще трябва да бъдат на балкона и да не влизат в пряк контакт със съветниците.

Близо 100 са точките в дневния ред, сред тях  е и предложението за в бъдеще членовете на постоянните комисии да могат да заседават виртуално. Допълнително е внесено предложение от кмета Живко Тодоров засегнатите от извънредното положение ползватели на общински терени търговци да бъдат временно освободени от такси и наеми.

Сред точките в дневния ред е и предложение за обявяване на конкурси за управители на две от общинските  здравни заведения.

Междувременно съветници от здравната комисия и общинската администрация  са извършили внезапна проверка по сигнал за  нарушения в ,„Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Стара Загора” ЕООД.

Там  са установени случаи за неправомерно хоспитализиране на възрастни пациенти , намиращи се в близки родствени отношения със служители на дружеството.Пребивавалите там изключително  продължително време  са изведени от диспансера, където по заповед на министъра на здравеопазването трябва да се разкрият допълнителни места за доказано болни от COVID-19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.