Ежегодно в София се изграждат 30 вътрешноквартални улици заедно с тротоарите. Това стана ясно при проверка на кмета на града Йорданка Фандъкова на текущи ремонти в града, съобщиха от Столичната община.

В момента изцяло нов тротоар се изпълнява до училище 128 „Алберт Айнщайн“ в “Младост“. Обновява се и тротоарната настилка на ул.“Чаталджа“ в район „Оборище“. На обекта се полага нова настилка от унипаваж. Фандъкова възложила да се подменят и бордюрите. Ремонтира се паважната настилка по ул.“Йосиф Петров“ в „Лозенец“. В същия район строители извършват текущ ремонт и на площад “Велчова завера“.

Обновена е маркировката на велоалеята, която е на тротоара до парка на НДК. Там Фандъкова е наредила обновяване на пътната маркировка, където е необходимо, както на пътните платна, така и на пешеходните пътеки.

„Приоритетно ще се обнови маркировката около училища и детски градини преди началото на учебната година. Обновяват се и тръбно-решетъчни парапети и пътни знаци. На екипите, които извършват текущи ремонти, е възложена и работа по пътната настилка на ул.“Родолюбие“ в „Сердика“, където се извършва фрезоване и асфалтиране, както и на ул.“Кап.Тодор Ночев“ в „Лозенец“, ул. „Димитър Пешев“ в „Искър“, ул. Незабравка в „Изгрев“ и на ул. „Слатинска“, обясниха от „Московска“ 33.

Фандъкова е проверила и ремонтите на улици в село Кокаляне. Там се изграждат нова улица „Стефан Караджа“. В момента се редят бордюри, оформя се основата за полагане на първи пласт асфалт, което се предвижда да започне в понеделник. Текущ ремонт се извършва и на ул. „Околовръстна“. В процес на изпълнение в Кокаляне е и нова детска площадка.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Изискаха от КЕВР незабавна проверка на ВиК мрежата в страната

Върховна административна прокуратура (ВАП) възложи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) извършването на незабавна проверка за състоянието на мрежата за водоснабдяване и канализация (ВиК) в страната, включително изграждане на водопроводи, които не са пригодени за водоснабдяване, в резултат на което се създават предпоставки и за аварии, и за разпиляване на води.