В Радомир обсъждат проблема с безстопанствените кучета

В Радомир обсъждат проблема с безстопанствените кучета

Проблемът с безстопанствените кучета ще бъде обсъждан на кръгла маса в Радомир. Дискусията е провокирана от растящото напрежение в село Владимир, където частни имоти са превърнати в приют за бездомни кучета. В обекта вече 10 години се отглеждат около 350 кучета. Приютът е незаконен и е в близост до вододайната зона на селото.

Целта на дискусията е съществуващите подобни обекти като този в село Владимир да бъдат приведени  в съответствие със закона. Събитието ще се проведе на 24 юни с участието на представители на местната власт, Областна дирекция по безопасност на храните - Перник, както и ветеринарни лекари. Специално поканени на срещата са неправителствени организации, ангажирани с проблемите на безстопанствените кучета и тяхното хуманно отглеждане. От общината съобщиха, че по време на дискусията, на собственика на обекта в село Владимир, ще бъде предложен съвместен преглед на подходящи терени, където може безпрепятствено да се извършва подобна дейност. Местната власт разчита на компетентността и авторитета на неправителствените организации, за да може проблемът с кучетата от село Владимир да бъде решен по хуманен за животните начин.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.