В Пещера стартира „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“

В Пещера стартира „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“

От 15 април общината в Пещера стартира предоставянето на услугите – доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора), заплащането на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Това е в изпълнение на  проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Пещера“ процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.101 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г.           

По проекта се предоставят посочените услуги на възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, служители на доставчици на социални услуги, както и възрастни в риск.

За целите на процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.101 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3” „Възрастен в риск” е лице, което е се нуждае от грижа поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот. А също така и случаи, в които лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19, както и самотни родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Потребителите от целевите групи могат да заявят необходимост от предоставяне на услугите, всеки работен ден във времето от  8.30ч. до 12.30 и от 13.30ч. до 17.30ч.  от тел. 0350/6-90-99.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.