В Пещера слагат кофи за пепел, за да не се запалват контейнерите за смет

В Пещера слагат кофи за пепел, за да не се запалват контейнерите за смет

Служители на Общинското предприятие „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“ поставиха на възлови места в града в непосредствена близост до пластмасовите контейнери за битови отпадъци кофи за пепел. Общинското предприятие е закупило и доставило 35 такива, съобщи Георги Смилянов. Съдовете са с размери 75 Х 75 см. и тях ще се изхвърлят отпадъците от печките с твърдо гориво през зимния сезон.

Смилянов допълни, че е изготвен график за извозване на събраните сгурия, пепел и жар. Идеята е на кмета на Общината Йордан Младенов. С поставянето на специализираните съдове се цели запазването на пластмасовите контейнери и съдове за битови отпадъци. Припомняме, че от 3 февруари Общинско предприятие „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“ започна подменянето на остарелите и нефункционални контейнери за битови отпадъци.

В резултат на ниските температури пещерци преминаха към отопление с твърдо гориво в домовете си. Събраната пепел и въглените, вече трябва да се изхвърлят в новите съдове. Използвайте металните  контейнери защото няма опасност да прогорят, съветват от местната администрация. Така ще се запазят пластмасовите съдове за смет.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.