0

П олицията в Обединените арабски емирства е арестувала мъж за кражба на скъпа новородена камила, която трябвало да бъде подарък за рождения ден на приятелката му, съобщи АП, като цитира местен вестник.

Полицията в Обединените арабски емирства е арестувала мъж за кражба на скъпа новородена камила, която трябвало да бъде подарък за рождения ден на приятелката му, съобщи АП, като цитира местен вестник.

Стопаните на камилчето съобщили за кражбата от стопанството им в началото на месеца и полицията започнала безплодно издирване. Няколко дни по-късно обаче мъж се обадил в полицията и съобщил за безстопанствена камила около фермата му, на три километра от стопанството, откъдето се оплакали за кражба.

По време на разпита обаче версията на мъжа, подал сигнал в полицията, се пропукала, казват от полицията в Дубай. Накрая той си признал, че проникнал в съседната ферма, за да открадне камила от рядък вид и да я подари на приятелката си. Крадецът не успял да открадне възрастно животно и затова взел новороденото. След няколко дни изпаднал в паника, че може да бъде разкрит и затова потърсил полицията.

Камилата е върната на собствениците, а крадецът и приятелката му са арестувани за кражба и лъжесвидетелстване.

Въпреки модерния начин на живот в Дубай през последните години, някои хора все още отглеждат камили за месо и мляко. Състезанията с камили все още са популярно развлечение в седемте пустинни емирства, а търговци са склонни да плащат скъпо за екземпляри от някои от най-редките и ценни породи.