Да се изготвят в спешен порядък списъци с имената и адресите на гражданите, които са в невъзможност да финансират първостепенните си нужди , за да им бъде предоставена еднократна помощ, разпореди кметът на община Галина Стоянова.

Тя предложи на местните  съветници да приемат изменения в някои от таксите и начина, по който се заплащат. Сред тях са таксата за битови отпадъци за търговските компании да се изчисляват пропорционално на месеците, в които те са работели, по същия начин да се процедира и с патентния данък. Стоянова предлага 5-процентовата отстъпка за данъците на физическите лица да важи за цялата година, а не само до 31 април. Междувременно от  13 март е спряно начисляването на таксата за тротоарно право.

От община Сливен пък съобщават, че в града и околните села има общо 87 души с наложена карантина от РЗИ, на част от тях мярката изтича в началото на седмицата, засега няма случай на доказано заболял от COVID-19. До дни се очаква в местната МБАЛ да пристигнат закупените от собствените общински приходи 200 бързи теста за коронавирус  и апарат за проверка на резултатите. На сайта на общината е добавен раздел с информация за новия коронавирус, там са публикувани актуални телефонни номера на едно място, инструкции за предпазване от заразяване и информация за вируса, както и всички заповеди на градоначалника Стефан Радев, свързани с пандемията .За улеснение на посетителите са публикувани и линкове към сайтове за онлайн плащания за битови сметки.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

82 000 лв. ще бъдат раздадени от образователното министерство на тазгодишните носители на награди „Питагор“ за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2017-2019 г. Българските учени ще се състезават в 8 категории, като всеки от победителите в тях ще получи грамота, холограма на статуетката „Питагор” и парична сума.