0

С ълзотворен газ е сред най-новите сладоледени вкусове, които предлага специализиран магазин в Хонконг, предаде Асошиейтед прес.

Сълзотворен газ е сред най-новите сладоледени вкусове, които предлага специализиран магазин в Хонконг, предаде Асошиейтед прес.

Основната съставка на новото ледено изкушение е черен пипер, който напомня за острата пиперлива миризма по време на разпръскването със сълзотворен газ на демонстранти по улиците на Хонконг миналата година. Порция пиперлив сладолед се предлага срещу 5 долара.
"Сладоледът наистина има вкус на сълзотворен газ. Първоначално ти е трудно да дишаш, усещането наистина е пиперливо и дразнещо, и имаш желанието да пиеш много вода. Напомня ми колко болезнено се чувствах по време на протестите, както и че не бива да забравям събитията", споделя Анита Уонг, която е участвала в миналогодишните демонстрации.


С новия вкус на сладоледа собственикът иска да засвидетелства подкрепата си за участниците в продемократичното движение, което стихна по време на пандемията, но се очаква да се възобнови през лятото. Майсторът е пожелал
анонимност, за да избегне евентуално преследване от страна на пропекинското правителство.
"Искахме да напомним на участниците в движението си, че трябва да отстояват позициите си и да не губят страстта си", казва 31-годишният сладоледаджия. В опит да постигне вкуса на сълзотворен газ, той е изпробвал различни съставки,
сред които уасаби и горчица, но в крайна сметка е заложил на черния пипер заради дразнещия му гърлото ефект.