0

Д нес преди обед, след като разбра, че за 7-и път ще бъде кмет на Гоце Делчев, градоначалникът запали огнището в двора на къщата си и започна да прави лютеница. Занимание, което му доставя удоволствие всяка есен от десетилетия. Със  7-ия си мандат Владимир Москов може да кандидатства за рекорд на Гинес.

 

Днес преди обед, след като разбра, че за 7-и път ще бъде кмет на Гоце Делчев, градоначалникът запали огнището в двора на къщата си и започна да прави лютеница. Занимание, което му доставя удоволствие всяка есен от десетилетия. Със  7-ия си мандат Владимир Москов може да кандидатства за рекорд на Гинес.

 

В община Сатовча Арбен Мименов печели изборите за 5-и път при обработени 100% протоколи, стана ясно преди часове. Единственият кандидат за кмет, издигнат от ДПС е подкрепен от 88.53% или 7 368. Общия брой на избирателите в Община Сатовча е 14 141, а избирателната активност е над 58%. В Общински съвет – Сатовча по-голям ще бъде броят на съветниците от ПП ГЕРБ – 35,15%. Втори ще бъдат ДПС с 28.94%.

В 12 от 14-те общини на Благоевградска област са ясни новите кметове след изборния 27 октомври. Първенството по брой поредни мандати държи Владимир Москов – кметът на община Гоце Делчев. Той получи подкрепа за своя седми четиригодишен мандат. Следват го кметовете на община Симитли  - Апостол Апостолов и на Сатовча  – Арбен Мименов, които на тези избори дори нямаха конкуренти и бяха единствените кандидати.В Кресна победител е  Николай Георгиев, в Струмяни – Емил Илиев, в Петрич – Димитър Бръчков, в Разлог – Красимир Герчев, в Банско – Иван Кадев, в Белица – Радослав Ревански, в Якоруда – Нурадин Кафелов, в Хаджидимово – Людмил Терзиев. Арбен Мименов печели изборите в Община Сатовча при обработени 100% протоколи. Единственият кандидат за кмет, издигнат от ДПС е подкрепен от 88.53%. 

Втори тур на 3 ноември ще има в общините Благоевград и Гърмен. За областния център се борят Атанас Камбитов и Румен Томов, а в Гърмен – Минка Капитанова и Феим Иса.