В Добричко  изклани над 1300 свине

Държавата изплати 11,5 млн. лева на стопаните с прасета в задния двор

В Добричко изклани над 1300 свине

1108 собственици на домашни прасета в Добричко са получили еднократна финансова помощ от 300 лева, заради предприетите мерки за почистване и дезинфекция на обектите,

Ивалина Костадинова

доброволното усвояване на месото им и спазването на мерките за неразпространение на Африканската чума по свинете. След възникване на АЧС, в областта бяха изклани над 1300 прасета от личните стопанства.
Подадените заявления за обезщетения са над 1500. Неудовлетворените молби са на стопани, които не отговарят на някои от условията: право на обезщетение имат стопанствата в 20 км санитарни зони около индустриалните ферми и тези, определени с висок епизоотичен риск от Областните епизоотични комисии. Допустими за подпомагане са собственици, които отглеждат до пет прасета за угояване, разположени в санитарни зони и отглеждани във ферми тип ,,лично стопанство”, които не продават на пазара, а добиват месо само за лична употреба.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.