Най-разпространеното име сред новородените момченца през 2018 г. е Мартин, сочи изследване на местното статистическо бюро. 22 мъжки бебета са записани с това име. Второто по популярност име е Георги - 21 момчета. Следват имената Александър, Димитър и Даниел съответно - 16, 15 и 14 момчета. С имената Виктор, Кристиян и Симеон са именувани по 12 от момчетата. Често срещани са Иван, Никола и Борис. Иван е било водещо име за новородените момченца преди четири години, а сега с него са именувани само 11 деца.

Най-много са момичетата с името Виктория - 14, следва Александра - 13. На трето място са имената Габриела и Симона - по 11. Често срещани са също имената Ивайла, Никол, Гергана, Михаела, Рая, Йоана, София и Яна. Много популярното в близкото минало име Мария през 2018 г. е дадено само на 4 момиченца, а преди три години то е било второто най-актуално име. 

Имената на популярни герои от телевизионни сериали също намират място сред новородените. Област Добрич си има своите Мелек, Зейнеп, Ирем, Дефне, Джан, Булут и Ферман. Имената на популярни артисти, певци и реалити звезди впечатляват родителите на децата, родени през 2018 г. - Галин, Галена, Преслава, Прея и Роксана. През 2018 г. най-често имената започват с буква „М” - 61 различни имена, дадени на 146 деца.

През 2018 г. са използвани 628 различни имена за живородените 1 293 деца в цялата област, а 9 деца имат двойни имена. От родените през 2018 г. Гергьовден ще празнуват 47 деца с имена Георги, Гергана, Габриела, Галя, Галин, Галена и Габриел.

За страната, за поредна година, сред новородените момчета най-разпространено е името Георги, следвано от Александър и Мартин. При момичетата най-предпочитаните  имена са Виктория, Мария и Никол.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Удължиха бедственото положение в област Добрич, от понеделник – масови проверки

От понеделник екипи с представители на МВР в тях започват проверки в населените места на област Добрич, стана ясно след заседанието на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия. Поради усложнената епизоотична обстановка в страната, вследствие заболяването от африканска чума при свинете, бедственото положение в област Добрич бе удължено с 30 дни.

Глобиха „Евроманган“ заради протакане на съдебно дело

Окръжният съд в Добрич наложи три глоби от по 1200 лева на „Евроманган“ЕАД заради неизпълнени разпореждания на съда по дело, образувано по искове за откриване на производство по несъстоятелност на „Евроманган“ЕАД. Дружеството не е представило в срок изискани от съда документи, необходими за изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза, поради което е станало причина за неоснователно отлагане на делото. Постановените глоби могат да бъдат обжалвани в едноседмичен срок.

Лисица заживя в бившия Обувен завод „Добрич“

От две седмици лисица обикаля района на ж.к. „Иглика“ в Добрич и стряска живущите наоколо, алармира Матей Петров от блок 1 на квартала. Според него, животното живее в порутения бивш Обувен завод „Добрич“.