В четвъртък закриват ведомството на Лиляна Павлова

В четвъртък закриват ведомството на Лиляна Павлова

В четвъртък НС ще закрие министерството за БГ председателството, оглавявано от Лиляна Павлова.

Това става ясно от проекто - програмата на парламента за тази седмица. В нея като точка са включени структурните промени на МС, внесени от премиера Бойко Борисов още в понеделник. Точката е планувана като първа в заседанието в четвъртък.

В самото предложение е записано, че ведомството се закрива от 1-ви януари 2019 година във връзка с приключването на ротационното председателството на Съвета на ЕС на триото – Естония, България и Австрия. Така Лиляна Павлова ще бъде освободена като министър.

В проекто - решението на НС пък е записано, че парламентът възлага на МС в срок от два месеца да уреди всички правоотношения.

Посланиците на държавите членки на ЕС, акредитирани в у нас са поздравили министъра за БГ председателство Лиляна Павлова за отличната работа на страната в рамките на триото, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Първите дипломати на страните от ЕС и министър Павлова се срещнаха в Зала 6 на НДК, за да отчетат резултатите и постиженията по досиетата от програмата на триото.

„Показахме как можем да постигнем наистина силно сътрудничество и диалог на различни нива, бяхме прозрачни и отворени и това беше ключа към успеха. Заедно успяхме да изпратим силни послания, които избрахме и за девизи на нашите страни, започвайки от "Единство чрез баланс", показахме как „Съединението прави силата“ и че всички заедно работим за "Европа, която защитава", каза Павлова.

Натрупахме опит, контакти и приятелства, научихме своите уроци и установихме добри практики, отчете още министърът и предостави подробна презентация с конкретните постижения на Трио председателството за гражданите, за бизнеса и за бъдещето на Европа. Министърът благодари на посланиците и на служителите на дипломатическите представителства за сътрудничеството през целия период на работата на Тройката.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.