В Бургас: Вечерен час, маски на открито и без никакъв спорт (ЗАПОВЕД)

В Бургас: Вечерен час, маски на открито и без никакъв спорт (ЗАПОВЕД)

Директорът на Регионалната здравна инспекция-Бургас издаде заповед, с която се увеличават противоепидемичните мерки в града и областта. Те влизат в сила от 18.00 часа на 25 март и ще важат до 31 март.

Задължително става носене на защитни маски за лица по начина, осигуряващ покриване изцяло на носа и устата в покрити и закрити обществени места. Изключение се допуска само за децата до 6-годишна възраст.

Преустановяват се всички индивидуални и колективни спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи на открито и закрито, в това число национални и международни спортни състезания.

Преустановяват се посещенията на пазари, тържища и базари с изключение на тези от тях, които са постоянно действащи и са регистрирани само за хранителни стоки.

Забранява се провеждаме на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито (фестове, изложения, фестивали, панаири и други).

Не се допуска организиране и провеждане на събития и тържества от частен характер на открито и закрито (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 10 човека.

Не се допускат на обществени места за времето от 20.00 часа до 6.00 часа лица под 18-годишна възраст без придружител.

Необходимо е да се създаде организация и осъществяване на постоянен контрол в местата, предназначени за обществено ползване, от страна на местната власт и органите на МВР относно недопускане на струпване на хора и спазване на мерките за физическа дистанция, както и контрол относно носенето на защитни маски по начин, осигуряващ покриване изцяло на носа и устата.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ и комплексните онкологични центрове в област Бургас, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи тъкани и клетки, диагностика и лечение на пациенти с онкологични и онкохенатологични заболявания.

Пълната заповед ВИЖТЕ ТУК

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.