В Благоевградска област повечето зрелостници избраха английски език

В Благоевградска област повечето зрелостници избраха английски език

Благоевградска област повечето зрелостници избраха английски език. По-голяма част от зрелостниците в Благоевградска област избраха английски език на втория си изпит.

По-голяма част от зрелостниците в Благоевградска област избраха английски език на втория си изпит. Предпочитанията им за тяхна професия са медицина, бизнес администрация, а немалко момчета желаят да следват в полицейската академия: „1697 зрелостници се явиха днес на втората задължителна матура по избираем предмет. Имащите право и заявили желание за явяване на втори държавен зрелостен изпит в Благоевградска област са 1797 ученици. Има корекция поради факта, че 46 ученици в областта не са завършили успешно 12 клас и  не са допуснати да се явят на зрелостния изпит. 54 зрелостници поради някаква причина не са се явили в изпитната зала. Тази цифра е доста по-малка от действителния брой на завършващите ученици, имайки предвид, че 787 ученици – преди всичко от професионалните училища, са заявили желание да се явят на държавен изпит за придобиване на степен за професионална квалификация. Те ще положат изпит на 5 юни и следващите определени изпитни дни, за да придобият средно специално образование.“ – заяви пред журналисти началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов. Той посочи, не няма зрелостници, които не са се явили на матурата поради здравословни проблеми.

В Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев държавният зрелостен изпит стартира  в 9:40 ч , защото  учениците там са най-много и времето за размножаване на изпитните материали за първия модул е по-дълго.

Само един зрелостник от  Благоевградска област в момента е в карантина и ще положи държавния зрелостен изпит в края на месец август, когато е втората изпитна сесия.

Според Ивайло Златанов във всички учебни зали бяха осигурени условията за социална дистанция. Срелостниците са сядали през учебна маса и по един на маса. Влизали са през един вход, а излизали от друг.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.