В Благоевград основаха нова партия „Прогрес“

В Благоевград основаха нова партия „Прогрес“

Вчера в Благоевград беше учредена нова партия, която е назована „Прогрес“.  Основатели  на партията са граждани от града и региона с амбиция партията да прерасне в национална с принципи, залегнали в учредителна декларация. 

Предимно млади специалисти от различни области се събраха в залата при учредяването на партията.. Лидер е Емил Грозданов-един от завърналите се в България млади хора с бизнес в областта на управление на етажни собствености, както и адвокат Атанас Малешевси, инж.Иван Ковачев- IT специалист, д-р Иванов - анестезиолог, педагогът Георги Вантов, счетоводителят Петя Тодорова и др.

В първата  декларация  на политическа партия „Прогрес“ се казва: „Ние, учредителите на Политическа партия “Прогрес“, свободни и независими български граждани, спазвайки Конституцията на Република България и Закона за политическите партии, като инициативен комитет, приемаме настоящата учредителна декларация, с която заявяваме, че ще обединим всички свои сили да работим за една нова България, подчинена на върховенството на Закона, гарантираща личната свобода и достойнство на всеки свой гражданин, уважаваща вековните си традиции и вярваща в своето ясно бъдещето. Ние ще работим за подобряване благосъстоянието на населението чрез осигуряване на условия за развитие на всички сфери на икономиката: селско стопанство, индустрии, културен и здравен туризъм, качествено образование и достъпно здравеопазване. Ще бъдем непримирими в борбата за изкореняването на корупцията във  всички нейни форми и прилагането на закона на всички нива. Политическа партия „Прогрес“ е общност на всички български граждани, независимо от техния пол, етническа и религиозна принадлежност.“

В учредителната  декларация се упоменава още, че основните цели на Политическа партия „Прогрес“ са: Равенство пред Закона на всички български граждани, изчистване на  корупцията и всички корупционни практики във всяка сфера в българското общество, качествено образование, достъпно и качествено здравеопазване, ускоряване на икономическия  растеж на страната чрез стимулиране на малкия и среден бизнес, повишаване на доходите и пенсиите и справяне с бедността в общ план; Набляга се и на независима съдебна власт; външна политика, насочена към защита на интересите на страната чрез отстояване на равнопоставени отношения  на сътрудничество, спазване на общоевропейските законови норми и запазване на българската идентичност в глобализиращия се свят; равнопоставеност за икономическо развитието  на всички райони в страната, което е съобразено с техните географски, икономически, природните и социални характеристики и потребности, възстановяване на българското село и неговата ключова позиция в българската икономика, бит и култура.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.