0

С пециалистите от Александровска болница направиха уникална операция на мъж, отслабнал със 70 кг за две години.

Специалистите от Александровска болница направиха уникална операция на мъж, отслабнал със 70 кг за две години.

Пациентът се обърнал към Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия още преди да стопи килограмите. Тогава му е направена Белт липектомия. Преди няколко дни той се е подложил на контуриране на торса с премахване на увисналата кожа в областта на гърдите и от двете страни на гръдния кош.

Мъжът заявил, че не желае нито излишната кожа, нито наличието на хоризонтални постоперативни белези по тялото. Това наложило хирурзите да използват нестандартен подход с „вертикално“ отстраняване на кожните излишъци. Началникът на клиниката д-р Евгени Шарков обясни, че по правило притеглянето винаги е в посока нагоре или надолу, и никога не е правено странично.

За да може да се затвори дефектът, да се намали рискът от образуване на груби белези и за по-добър контрол в зоната на мишниците, хирурзите са оформили инцизиите S-образно. По думите на д-р Шарков процедурата е много специфична и никъде не е описана в медицинската литература. Пациентът е изписан на петия ден от хоспитализацията, без никакви усложнения.