В 313 школа междусрочната ваканция след 2 или 3 седмици

В 313 школа междусрочната ваканция след 2 или 3 седмици

В 313 училища не за всички ученици бе време за почивка, а нормален учебен ден. Причината е, че в тях вторият срок продължава и междусрочната ваканцията ще бъде след 2 или 3 седмици.

Причината за това, че декември от МОН дадоха възможност по решение на педагогическите съвети учениците от 1-ви до 6-и клас да не вземат нов материал, а да провеждат дейности по интереси по време на дистанционното обучение. Поради тази причина краят на първият срок се удължава, докато даден клас не е изкарал 18 учебни седмици. По този начин за тях се увеличава и учебната година през юни.

Такава е ситуацията и в столичното 37-о СУ „Райна Kнягиня“. Там, докато 7 -и 12-и клас отдъхвана, за учениците от 1-и до 6-и клас бе нормален учебен ден. Те ще приключат с първия учебен срок поетапно, обясни директорката Цветомира Георгиева. Малчуганите от 1-ви до 3-и клас приключват на 23-и февруари, а 24-и ще бъде неучебен. За учениците от 4-и до 6-и клас пък първият срок приключва на 16-и февруари, а междусрочната ваканция ще бъде на 17-и февруари. Те имат възможност още две седмици за работа, а по-малките и три, за да наваксат пропуснатото и да затвърдят усвоения материал“, сподели Георгиева. Тя допълни, че учителите нямат притеснения и в 37-о няма педагози, които да са подали молби за отпуска.

За нормалния старт на втория срок на останалите класове най-голямо предизвикателство се оказва направата на програмата, тъй като има учители, които имат присъствени часове, а след това и дистанционни. Тя е направена така, че няма застъпване между двата начина преподаване. В улеснение и за да няма разминавания в графика, междучасията в електронна среда ще бъдат по-дълги.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.