0

Д нес следобед малко преди 17 часа е идеалното време да си отворите студена бира, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на пивоварите "Хайд енд Уайлд".

Днес следобед малко преди 17 часа е идеалното време да си отворите студена бира, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на пивоварите "Хайд енд Уайлд".

Допитването показва, че когато часовникът покаже 16 часа и 48 минути, настъпва "биреното време". Тогава е най-вероятно любителите на пивото да са приключили с пазара за уикенда и да са готови да седнат на спокойствие с чаша студена бира в ръка, за да се да разтоварят от натрупания през работната седмица стрес.

Един на всеки петима любители на бирата споделя, че предпочита да пие у дома, вместо в кръчмата, тъй като не е впечатлен от селекцията по заведенията. Проучването показва още, че британците намират родната крафт (занаятчийска) бира за по-блага от германската, белгийската и американската.

И докато близо 60 на сто от поданиците на Нейно Величество се идентифицират като любители на крафт бирата, един на петима признава, че не знае какво означава терминът. Оказва се също, че един на 13 жители на Острова се свени да се осведоми за значението му.