Установиха конфликт на интереси за общинар от Сандански

Установиха конфликт на интереси за общинар от Сандански

Антикорупционната комисия е установила конфликт на интереси на общинския съветник в Сандански Румен Пачов.

На днешното си заседание комисията е приела решение за установяване на конфликт на интереси по отношение на Пачов. Става дума обаче за времето от 2015 до 2019 година, когато също е бил член на Общинския съвет, както и член на постоянната комисия по обществен ред, сигурност и транспорт към този общински съвет.

В момента Пачов също е съветник от квотата на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“.

От КПКОНПИ уточняват, че Румен Пачов е регистриран и като едноличен търговец, с предмет на дейност транспорт и превоз на пътници. За периода 2013 – 2018 г., притежаваните от него автобуси са обслужвали множество маршрутни линии от общинската пътна мрежа.

Въпреки това, общинският съветник е участвал в заседание на постоянната комисия по транспорт и в приемане на предложение относно утвърждаване на транспортна схема на Община Сандански, а след това и в заседанието на Общинския съвет, като е гласувал „за“ тази схема за превоз на пътници.

Така е упражнил правомощия в свой частен интерес – част от автобусните линии са обслужвани по договор от него самия, като едноличен търговец.

Наложени са глоби с общ размер на 10 000 лв.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.