Установено е завишено съдържание на нитрати в питейната вода на пазарджишко село

Установено е завишено съдържание на нитрати в питейната вода на пазарджишко село

В село Смилец, община Стрелча, съдържанието на нитрати е 100 ± 10 mg/l/. Това са показали резултати от изследвания за качеството на питейната вода, направени от пазарджишката Регионална инспекция за околната среда и водите.

Изследвани са и 2 проби вода от минерални водоизточници. От тях няма такива, които да не отговарят на изискванията на Наредба № 14 на МЗ за курортните ресурси, курортните местности и курортите.РЗИ- Пазарджик извърши изследване за качеството на питейната вода, подавана за населението в област Пазарджик в периода 01-16.02.2020 година.

Взети са 14 проби от населените места като е установено, че от тях не отговаря на Наредба № 9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели – 1 проба, по химичен показател – нитрати /при норма /50 mg/l/.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.