Условна присъда за измама с неизградена къща за гости

Условна присъда за измама с неизградена къща за гости

По споразумение с Окръжна прокуратура – Монтана е наложена условна присъда за неверни сведения с цел получаване на евросредства за неизградена къща за гости в гр. Берковица, съобщиха от държавното обвинение.

Съдът е одобрил споразумениего, сключено между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимата Д.С. Тя получава 10 месеца затвор условно с 3 г. изпитателен срок.

На 15.10.2015 г. Д.С., представител на еднолично търговско дружество, подала в Регионална разплащателна агенция при Държавен фонд „Земеделие“ заявка за плащане по мярка 311 „Разнообразяване към земеделски дейности по програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.“ и приложените към нея Таблица за разходи и Количествено-стойностна сметка за обект – къща „Емили“. В представените на служителя на институцията документи тя посочила неверни сведения, удостоверяващи наличието на документи, потвърждаващи постигнат краен резултат по изпълнението на проекта. Сред тях са разрешително за въвеждане в експлоатация, приемо-предавателен протокол между строителя и инвеститора за всички извършени строително-монтажни работи, удостоверение за категоризация на обект. В действителност такива документи реално не съществували. Не били изпълнени дейности по проекта, посочени в декларацията за завършена в срок цялата инвестиция – зидарски и тенекеджийски работи, фасада, осветителна и вентилационни инсталации, водопроводни мрежи, канализация, електрически табла, захранващи линии, обзавеждане и други.

С действията си подсъдимата целяла да получи средства в размер 348 000 лева от фондовете, финансирани от Европейския съюз.

Подсъдимата се е признала за виновна за извършеното от нея деяние и се е споразумяла с държавното обвинение. С определението на съда й е наложено наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.