Ускоряват модернизирането на жп линия Елин Пелин – Септември

Ускоряват модернизирането на жп линия Елин Пелин – Септември

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и министърът на транспорта Христо Алексиев обсъдиха възможности за ускоряване на реализацията на обекти от проекта за модернизиране на железопътната линия Елин Пелин – Септември, съобщиха от ресорното ведомство.

В хода на срещата бяха обсъдени и варианти за ускоряване на подробните устройствени планове за жп линия Елин Пелин - Септември, където е предвидено изграждането на два железопътни тунела, а също и землището на с. Горна Василица, община Костенец. Наличието им е достатъчно условие за отчуждаване на необходимите за реализацията терени и издаване на разрешение за строеж на обекта. Ресорните министри дискутираха и възможността да бъде издадено разрешение за строеж на идеен проект след влязъл в сила подробен устройствен план.Целта на това предложение от МРРБ е да се ускори процесът по стартиране на строителството.

В срещата участваха още заместник-министрите на регионалното развитие и транспорта Иван Шишков и  Нели Андреева, генералният директор на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски, началникът на ДНСК Влади Калинов, Цветелина Лазарова – началник на кабинета на регионалния министър, и експерти.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.