US посолството с кампания, дават 1 млн.долара за медицински консумативи и услуги срещу COVID

US посолството с кампания, дават 1 млн.долара за медицински консумативи и услуги срещу COVID

Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ обявяват нова съвместна инициатива. Тя носи името „Възстановяваме се заедно“ и е кампания в подкрепа на борбата с разпространението на COVID-19 в България. Това става ясно от пост на дипломатическата мисия у нас във Фейсбук.

От там изтъкват, че през следващите няколко месеца ще осигурят допълнително 1 милион щатски долара под формата на медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19.

"Ние сме отдадени на тази битка. Заедно можем да продължим напред. Заедно можем да се възстановим. Прочетете повече на: www.HealingtogetherBG.org,", пишат от посолството.

Междувременно от мисията на САЩ у нас съобщиха, че тази кампания ще осигури материали в подкрепа на болници, медицински центрове и здравни работници.

Ще работят заедно с българското правителство и с неправителствени организации, за да подпомогнат сферите, които имат нужда, в цялата страна.

"Кампанията ще съдейства на нашите български партньори по-добре да проследят разпространението на COVID-19 и ще защити общностите в страната", изтъкват от посолството.

Първото голямо дарение в кампанията “Възстановяваме се заедно” било  направено миналата седмица. Тогава посолството на САЩ предоставило 7000 PCR теста на българския Национален център по заразни и паразитни болести. Кампанията включва също и финансиране за държавни болници и медицински центрове в цялата страна на стойност 735 000 щатски долара (1,22 милиона лева), осигурени от Европейското командване към Министерството на отбраната на САЩ. Освен това Фондация „Америка за България“ ще предостави така необходимата подкрепа за българските медицински работници.

Тази година правителството на САЩ вече предоставило 783 000 щатски долара (1,3 милиона лева) в борбата с COVID-19 в България.

Тази сума включва средства от Американската агенция за международно развитие, която осигури продължаващата и до този момент социално-икономическа помощ за местни общности и подпомогна организации от гражданския и медийния сектор в партньорство с Българския червен кръст и Черноморския тръст.

Освен това Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“ си сътрудничили и с Американската търговска камара в България и Българския дарителски форум в кампанията „Обединени срещу COVID-19“ по-рано тази година. Тази кампания предостави 1 милион лева на местни организации, работещи в борбата с COVID-19 в различни градове в цялата страна. Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ са решени да поставят хората на първо място и да помогнат на България в борбата с COVID-19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.