0

У нас я наричат Властелина на модната библия. Зад граница пък си е спечелила прозвището Ядрената Уинтур. Става въпрос за главния редактор на американското списание Vogue Ана Уинтур.

У нас я наричат Властелина на модната библия. Зад граница пък си е спечелила прозвището Ядрената Уинтур. Става въпрос за главния редактор на американското списание Vogue Ана Уинтур.

Искрата между нея и модата пламва още докато е в тийнейджърските си години. Кариерата си в модната журналистика започва първоначално в две британски списания, а след това се премества в САЩ, като работи последователно в изданията „Ню Йорк“ и „Къща и градина“. След като се връща у дома, поема британския Vogue в продължение на година, а след това получава контрол и над модната библия в Ню Йорк. Личността й вдъхновява мнозина, включително и нейния бивш личен асистент Лорън Уайзбъргър. През 2003 г. той издава книгата „Дяволът носи „Прада“, като главната героиня, изиграна във филмовата адаптация от Мерил Стрийп, всъщност е базирана на Уинтур. Да не забравяме, че тя е и двигател на прочутия Мет гала бал. Уинтур дърпа юздите на събитието от 1999 г. и успя да го превърне от локална инициатива за набиране на средства в състезание за по-по-най- сред знаменитостите. На 3 ноември тя духна свещичките за 70-ия си рожден ден и в нейна чест „Монитор“ подбра няколко ценни съвета за добра визия.

Кажете „да“ на цветовете

Въпреки разпространения мит, че в гардероба на корифеите в модната индустрия преобладава черният цвят, през годините Ана Уинтур е показала, че не робува на това. На повечето светски събития тя се появява с цветни тоалети и залага на дръзки щампи. Това не означава от главата до петите да блестите в цветовете на дъгата, но поне един ярък елемент по вас със сигурност ще събере погледите.

Не купувайте нови дрехи за интервю

При нас е популярен изразът „Яжте, пийте и си носете новите дрехи!“. Уинтур е твърдо против последното, когато става въпрос за интервю за работа. В скоро появило се на бял свят видео тя разказва как се обличат хората, които се явяват на прослушване при нея за място в редиците на Vogue и къде точно грешат. „За мен е много интересно как се появяват на интервютата. Понякога имам чувството, че са с дрехи, които са си купили в деня на интервюто или предната вечер. Много често конкретният тоалет изобщо не подхожда на личността им. Гардеробът ти няма да ти спечели работата, а индивидуалността ти. Трябва да се обличаш за себе си. Това се отнася за всяка работа, за която кандидатстваш“, заяви главният редактор. Всъщност Ана не е далеч от истината, тъй като преди няколко години сп. New York направи анкета с хора, кандидатствали за работа при нея. Повечето от тях признават, че са си купили специални одежди за интервюто и много от тях на следващия ден дори са ги върнали в магазина. С други думи, вместо да омайвате проектошефа си с дизайнерски дрехи, изберете такива, които отразяват личността ви.

Намалете височината на тока

Водещите модни списания, като Vogue, винаги следят последните тенденции при обувките. Що се отнася до главния редактор – в ежедневието тя залага на класически модели, които са удобни. Независимо дали на работна среща или на червения килим, Уинтур често дефилира с отворени сандали, чийто ток е със средна височина (най-често използваната от нея марка е Manolo Blahnik). Когато папараците я щракнат в „лежерна обстановка“, тя позира с равни ботуши до коляното тип чизми. Моделите са изчистени, а цветовете неутрални. Ана никога не се е появявала на публично събитие с обувки с много високи токчета.

Изберете правилното палто

Палтата в гардероба на Уинтур винаги са привличали вниманието на модните критици. Тя залага на животински принтове, ярки щампи или флорални бродерии. Все пак кройката и елементите са класически. Когато отивате някъде, преди да се съблечете, палтото е първото нещо, което другите забелязват във вас. Затова е важно то да е впечатляващо и да си кореспондира с обувките и чантата ви. Споделяйки последното, самата Ана почти никога не носи чанти, но имайки предвид, че шофьори я развеждат от една точка до друга, тя може да си го позволи.

Въоръжете се със слънчеви очила

Няма как да пропуснем черните слънчеви очила, тъй като Ана Уинтур рядко може да бъде забелязана без такива – тъмни, много големи и с класическа рамка. Този аксесоар всъщност е характерен за ексцентричните популярни личности, не само за нея. Ако намерите подходящ стилен модел, и вие можете да носите слънчеви очила ежедневно, дори и през зимата. Освен че са стилни, главното им предназначение е наистина да пазят зрението ви от слънчевите лъчи и да ви предпазват от образуване на бръчки.

Пет цитата от Ана Уинтур:

  • "Ако не можеш да бъдеш по-добър от конкуренцията си, просто се обличай по-добре.“
  • „Или разбираш от мода, или не.“
  • „Модата не е красива, нито грозна. Защо трябва да бъде? Модата е мода. "
  • „Модата върви само в една посока – напред – и аз твърдо вярвам в мисленето по този начин.“
  • „Създайте си свой собствен индивидуален стил. Аз не се интересувам от момичето, което влиза в офиса ми, облечено от глава до пети в дрехи от модния подиум. Интересувам се от тези, които се обличат по оригинален и независим начин.“